JB CNC tillverkar inte bara personliga CNC-lösningar på ett kostnadseffektivt sätt. Vi har även en 1.5kw Fiberlaser med skäryta 3x1,5m. Den fungerar både som demo-maskin om du är intresserad av att köpa en egen laserskärmaskin av oss, och som tillverkande maskin i vår löpande verksamhet.

Vi hjälper dig med enstycks prototyper eller mindre serier i plåt. Det blir exakt & priseffektivt!


Hur fungerar vår laserskärning?

Vid laserskärning styrs, formas och kontrolleras en laserstråle. Skärhuvudet rör sig med hjälp av CNC-styrningen. Ljus med samma våglängd fokuseras till en extremt liten punkt som gör att plåten smälter/förångas. Detta ger ett fint snitt med snabb precision. 

Vi skär i plåt upp till 10mm (1 ½, 2, 3, 6, 8 eller 10 mm) som finns i vårt lager.


Varför laserskärning?

Resultatet med laserskärning är ett fint och exakt snitt i plåten. Det gäller både raka linjer och komplicerade mönster. Det är den snabbaste och mest effektiva metoden att bearbeta materialet. Vår fiberlaser gör det möjligt att uppnå mycket hög kvalitet med minimalt av restavfall. Då vi inte behöver tillverka några speciella verktyg inför skärprocessen är laserskärningen ett mycket smidigt och priseffektivt tillverkningssätt. Skärning med fiberlaser i plåt är ett överlägset sätt att tillverka enstycks prototyper eller mindre serier med identiskt resultat!


Om JB CNC

JB CNC & Linear Components AB (”JB CNC” till vardags) har ca 5 anställda och har över 15 år i CNC-branchen. Vi startade 2007 och finns i GGVV-regionen (i Båraryd strax utan för Gislaved i Småland).

Behöver du snabbt & smidigt hjälp med laserskärning finns vi nära dig - oavsett var du bor. Vi tror på en nära kommunikation, hör av dig med dina behov så hittar vi en lösning tillsammans!

Tel:   070 - 527 52 89
Mail:  info@jbcnc.se

Välkommen!
/ Johan